Roberto Giordano Zaterdag 3 december 2022 om 19.30 uur

Roberto Giordano, pianorecital 4e prijs bij de Koningin Elisabethwedstrijd in 2003

Roberto Giordano kwam in 2003, op 22-jarige leeftijd, onder de aandacht van internationale critici en de belangrijkste concertpodia ter wereld dankzij de prijs die hij won op de “Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth van België” in Brussel. “Uitstekend pianist van grote klasse en elegantie”, “voortreffelijk virtuoos”, “verfijnd en sensueel musicus”, “dichter van de piano”, dit zijn de uitdrukkingen die de critici unaniem gebruiken om hem te beschrijven.

PROGRAMMA

Félix MENDELSSOHN : 6 Lieder Ohne Worte Op. 53 (4e boekje)

Franz SCHUBERT et Franz LISZT : 4 Lieder

  • Frühlingsglaube 
  • Das Wandern
  • Der Müller und der Bach
  • Gretchen am Spinnrade

Frédéric CHOPIN

  • Ballade n°1, op.23
  • Ballade n°2, op.38
  • Ballade n°3, op.47
  • Ballade n°5, op.52

TARIEF


32€/volwassene
30€/ Senior (+60 jaar)
15€/ Jeugd (-25 jaar)

TICKETS : 

Roberto Giordano

 

Roberto Giordano werd geboren in 1981 en studeerde in 1999 af aan de École Normale de Musique de Paris en het Conservatorium van Pesaro. Vervolgens studeerde hij bij Leonid Margarius en Piero Rattalino aan de Accademia Pianistica Internazionale in Imola, Italië, waar hij afstudeerde met de eretitel Master.
In 2003 bracht zijn 4e plaats in de Koningin Elisabethwedstrijd hem onder de aandacht van internationale critici en stuwde hem onmiddellijk naar de belangrijkste concertpodia wereldwijd.

Onder de zalen en festivals waar Roberto Giordano heeft opgetreden zijn: Teatro alla Scala in Milaan, Palais des Beaux-Arts in Brussel, Hermitage Theatre in St. Petersburg, Konzerthaus in Berlijn, Mozarteum in Salzburg, Forbidden City Concert Hall in Beijing, Minato Mirai Hall in Yokohama, Theater an der Wien, Accademia Filarmonica Romana, Festival de Wallonie, Settimane Musicali in Stresa, Pomeriggi Musicali in Milaan, BFCM in New York. In 2010 werd hij uitgenodigd voor een recital op de wereldtentoonstelling van Shanghai.

Hij trad ook op als solist met orkesten als het Orchestre National de Belgique, het Orchestre Philharmonique de Liège, de Camerata de Saint-Pétersbourg, het Orchestre National de Lille, het Orchestra di Padova e Veneto, Gwangjiu Symphony Orchestra (Zuid-Korea), Aachen Symphony Orchestra, Orchestra dei Pomeriggi Musicali di Milano, met dirigenten als Gilbert Varga, Pavel Kogan, Anton Nanut en Hansjöerg Schellenberger. Hij treedt regelmatig op met José Van Dam.

In 2004 wijdde regisseur Gérard Corbiau een portret-biografie aan hem: “Roberto Giordano, d’un monde à l’autre”, die zowel in België als in Frankrijk, Engeland, Rusland, Australië en Canada werd uitgezonden.

Hij is professor aan het Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie in Namen en heeft ook talrijke cd’s en dvd’s geproduceerd, die regelmatig worden uitgezonden door de RTBF, Klara, RAI Radiouno en Radiotre, CCTV in China, Radio Vaticana, Radio Classica, Class Life en Radio du Luxembourg.

In 2015 werd Roberto Giordano hoogleraar aan de Academia, waarvan Franco Scala de oprichter en directeur is, en sinds 2017 is hij onderdirecteur.

Praktische informatie:

  • Opening van de deuren van het kasteel om 18.30 uur
  • Het concert begint om 19.30 uur precies