Yossif en Philippe Ivanov Zaterdag 15 oktober 2022 om 19.30 uur

Yossif Ivanov, viool & Philippe Ivanov, piano

Yossif Ivanov, geprezen als “een vertolker van uitzonderlijke autoriteit en aanwezigheid” (The Strad) en als “een van de grote violisten van morgen”.

Philippe Ivanov, een Belgische pianist van Bulgaarse afkomst, heeft sinds zijn orkestdebuut in Mozarts Concerto Kv.467 op negenjarige leeftijd een Master met Grote Onderscheiding behaald aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

PROGRAMMA

1ste deel

Ludwig van Beethoven (1770-1827)

Sonate – für Klavier und Violine Nr. 8 G-Dur op. 30/3
Allegro assai
Minuettempo, maar zeer gematigd en sierlijk
Allegro vivace

Edvard Grieg (1843-1907)

Sonate – für Violine und Klavier Nr. 2 G-Dur op. 13
Lento doloroso – Poco allegro
Allegretto tranquillo
Allegro animato

2e deel

Sergueï Prokofiev (1891-1953)

Sonate voor viool en piano Nr. 2 D-Major op. 94a
Moderato
Presto – poco meno mosso
Andante
Allegro con brio – poco meno mosso

Maurice Ravel (1875-1937)

Tzigane – voor viool en orkest (of piano)
Lento, quasi cadens
Moderato

TARIEF

32€ / Volwassene
30€ / Senior (+60 jaar)
15€ / Jeugd (-25 jaar)

TICKETS : 

Yossif Ivanov, viool


Geprezen als “een speler van indrukwekkende autoriteit en aanwezigheid” (The Strad) en “een van de beste violisten van morgen” (Diapason), heeft Yossif Ivanov zich snel gevestigd als een van de meest opwindende violisten van zijn generatie. Op 16-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op de internationale wedstrijd van Montreal en twee jaar later de tweede prijs en de publieksprijs op de Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel.

Yossif Ivanov studeerde viool bij Zakhar Bron, Igor & Valery Oistrakh en Augustin Dumay. Sinds 2008 is hij de jongste viooldocent aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Yossif Ivanov speelt op de Stradivarius “Lady Tennant” uit 1699, vriendelijk uitgeleend door de Stradivarius Society of Chicago.

Philippe Ivanov, piano


Sinds zijn debuut met het orkest in het Concerto Kv.467 van Mozart op negenjarige leeftijd is de Belgische pianist van Bulgaarse origine, Philippe Ivanov (°1988), solist bij de Filharmonie van Vlaanderen, het Nieuw Symfonieorkest (Bulgarije) en het Bulgaars Nationaal Radio Orkest. Hij heeft solorecitals gegeven in verschillende steden en festivals in Europa, de V.S. en Canada.

In 2002 won hij de Belgische Nationale Radio en Televisie Tenutowedstrijd in Brussel, en in 2004 vertegenwoordigde hij België op de 12e EBU Eurovision Young Musicians in Luzern, Zwitserland. In december 2005 won hij de wedstrijd Jonge Solisten georganiseerd door de Koninklijke Filharmonie van Vlaanderen.

Sinds 2015 is Philippe Ivanov professor verantwoordelijk voor de begeleiding aan het Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie in Namen en blijft hij regelmatig optreden in recital of als duo met zijn broer de violist Yossif Ivanov.

Praktische informatie:

  • Opening van de deuren van het kasteel om 18.30 uur
  • Het concert begint om 19.30 uur precies