Hayoung Choi Zaterdag 1 oktober 2022 om 19.30 uur

Uitzonderlijk concert :

QUEEN ELISABETH 2022 (cello) : Eerste prijs

“De 24-jarige Koreaanse Hayoung Choi is de eerste winnares van de Koningin Elisabethwedstrijd. Een gedurfde cellist met intens en flamboyant spel.” Le Soir

“Met haar durf en haar zowel naar binnen gerichte als expressieve spel veroverde zij de harten van het publiek en de jury, met name met het Concerto van Lutoslawki in de finale en Penderecki’s Capriccio per Siegfried Palm in haar halve finale recital.” RTBF

“Als Hayoung speelt, maakt ze niet alleen muziek. Alle gebaren van haar lichaam, haar ogen, haar handen en haar armen verlichten en onthullen elke noot van de muziek aan het publiek. Je zou het bijna een toneelstuk kunnen noemen. Ze slaagt erin de niet-ingewijden van elk stuk hedendaagse muziek te laten houden omdat de uitvoering ook visueel is. Het plezier van de oren en het plezier van de ogen zijn één en dezelfde.

Ze nam echter veel risico toen ze voor het Lutoslavsky-concert koos. Zij had het nog nooit met een orkest gespeeld en had slechts 50 minuten repetitietijd met het orkest. Maar ze wist iedereen achter zich te krijgen dankzij haar charisma en vlekkeloze techniek.

Thierry Loreau, RTBF “Hayoung Choi, portrait d’une 1e lauréate qui a conquis le jury comme le public du Concours Reine Elisabeth”, 21 juni 2022 om 14:47 uur. 

PROGRAMMA

Mendelssohn Cello Sonata No.2, Op.58 
Britten Cello Sonata Op.65
– Pauze –
Rachmaninov Cello Sonata Op.19

TARIEF


38€ / Volwassene
35€ / Senior (+60 jaar)
15€ / Jeugd (-25 jaar)

Hayoung Choi


VIOLINCEL 2022 : Eerste prijs

Korea °1998
Hayoung Choi, geboren in Bielefeld, Duitsland, studeerde aan de Korean National University of Arts bij Myung-Wha Chung en Hyongwon Chang, aan de Purcell School for Young Musicians in Engeland bij Alexander Boyarsky, en aan de Kronberg Academy in de klassen van Frans Helmerson en Wolfgang Emanuel Schmidt. Zij won de eerste prijs bij verschillende internationale concoursen, waaronder het Krzysztof Penderecki Concours in Polen, het Johannes Brahms Concours in Oostenrijk, het Antonio Janigro Concours in Kroatië en het Justus Dotzauer Concours in Duitsland. Ze trad op als solist met de Kremerata Baltica, de Salzburg Camerata, het Opern- und Museumsorchester Frankfurt, het Kraków Philharmonic Orchestra, het Olsztyn Philharmonic Orchestra en het Suwon Philharmonic Orchestra.


Professoren


2017 – : Wolfgang Emanuel Schmidt
2014 – 2017 : Frans Helmerson
2011 – 2014: Alexander Boyarsky
2009 – 2011: Myung-Wha Chung en Hyongwon Chang
Diploma’s
2020 – : Master of Music, Universität der Künste Berlin
2014 – 2020 : Bachelor of Music, Master of Music, Professional Studies, Kronberg Academy Masters


Concerten


2020: Krakau, Krakau Filharmonisch Orkest
2019: Kronberg, Kremerata Baltica
2011: Hannover, Camerata Salzburg


Wedstrijden


2018 : Eerste prijs, Krzysztof Penderecki celloconcours
2011 : Eerste prijs, Johannes Brahms Concours

Liebrecht Vanbeckevoort, pianiste

Liebrecht Vanbeckevoort, geboren in 1984, behoort tot de nieuwe generatie Belgische pianisten. Hij volgde zijn opleiding bij gerenommeerde pedagogen als Jan Michiels, Menahem Pressler, Russell Sherman en Elissó Wirssaladze. In 2007 won hij de Koningin Elisabethwedstrijd. Sindsdien heeft hij opgetreden op de belangrijkste podia in Europa, Israël, China, Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten, zoals het Palais des Beaux-Arts in Brussel, het Concertgebouw in Amsterdam, Salle Pleyel in Parijs, Filharmonia Kraków, het Museum of Art in Tel Aviv, China Hall in Shanghai, Endler Hall in Stellenbosch en Jordan Hall in Boston. Concerti van Beethoven, Liszt en Rachmaninov maken een belangrijk deel uit van het repertoire van Liebrecht Vanbeckevoort. In 2014 voerde hij alle vijf concerten van Beethoven uit in een concert. Hij heeft ook vijf cd’s opgenomen, waaronder de twee Liszt-concerten, een live-uitvoering van het derde concert van Rachmaninoff en solowerken van Mendelssohn en Schumann. Als fervent kamermusicus speelt hij regelmatig met Ning Kam, Severin von Eckardstein en Thomas Blondelle, en is hij lid van het Roeland Hendrikx Ensemble. Liebrecht Vanbeckevoort is een officiële Steinway artiest.

In 2007 won hij de 6e prijs in de Koningin Elisabethwedstrijd.

Praktische informatie:

  • Opening van de deuren van het kasteel om 18.30 uur
  • Het concert begint om 19.30 uur precies