ORCW & Koningin Elisabeth Muziekkapel – Zaterdag 23 april 2022 om 19u30

HET KONINKLIJK KAMERORKEST VAN WALLONIË IN 12-SNARIGE FORMATIE & CELLISTEN ZACHARY MOWITZ EN EDVARD POGOSSIANVAN DE KONINGIN ELISABETH MUZIEKKAPEL

Kom in het kader van de extra concerten van de Koningin Elisabethwedstrijd kennismaken met twee kandidaten van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, geselecteerd voor de cellowedstrijd.

Wij zijn verheugd het ORCW te verwelkomen, in een 12-snarige formatie, onder leiding van Jean-François Chamberlan. De cellisten Zachary Mowitz en Edvard Pogossian, respectievelijk artist-in-residence en geassocieerd kunstenaar van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, beide kandidaten geselecteerd voor de eerste ronde van de Koningin Elisabethwedstrijd, die op 9 mei begint, zullen de twee aan de kandidaten opgelegde Haydn-concerti uitvoeren tijdens de eerstvolgende openbare sessies van de halve finales van de genoemde wedstrijd (van 16 tot 21 mei in Flagey).
Jean-François Chamberlan, dirigent
Zachary Mowitz, cello, artiest in residentie aan het Koningin Elisabeth College of Music
Edvard Pogossian, cello, geassocieerd artiest van de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

HET PROGRAMMA :


  • Joseph Haydn: Celloconcert in D groot Hob.VIIb:2
    _____ Pauze_____
  • Wolfgang Amadeus Mozart: Divertimento in D groot K 136
  • Joseph Haydn: Celloconcert in C groot Hob.VIIb:1

INFO & RESERVERINGEN :
EVENT@CHATEAUDECHIMAY.BE – TEL: +32 60 21 45 31

TICKETS :

Jean-François Chamberlan

Jean-François Chamberlan studeerde viool vanaf de leeftijd van 10 jaar en behaalde zijn viool- en kamermuziekdiploma aan het Koninklijk Conservatorium van Gent.

Als winnaar van de wedstrijd Dexia Axion Classic voor viool en kamermuziek, en vier jaar leerling van Arthur Grumiaux, treedt hij in 1983 toe tot het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, destijds onder leiding van Philip Hirshhorn, waar hij al snel de eerste violist wordt.

Hij treedt op als solist onder leiding van gerenommeerde dirigenten als Georges Octors, Jan Corazolla, Rudolf Werthen, Antonio de Almeida, Roberto Benzi, Jean-Pierre Wallez, Jean-François Paillard, Rudolf Barshaï…

Hij wil het publiek ook laten kennismaken met de rijkdom van hedendaagse componisten en creëert talrijke hedendaagse werken (Fafchamps, Lysight, Preudhomme…).

Jean-François Chamberlan is hoogleraar viool en kamermuziek aan het Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie (IMEP) in Namen.

Hij speelt op een Giambattista Rogeri viool uit 1697.

Zachary Mowitz, violoncelle

Afkomstig uit Princeton, NJ, maakte Zachary Mowitz in juli 2018 zijn solodebuut bij het Philadelphia Orchestra. Zachary heeft opgetreden met artiesten als Robert McDonald, Ida Kavafian, Ettore Causa, Donald Weilerstein en Hsin-Yun Huang, en heeft een intense passie voor kamermuziek. Als lid van het St. Bernard Trio won hij de gouden prijs in de Chesapeake Chamber Music Competition. Zachary heeft ook opgetreden op festivals zoals het Gstaad Menuhin Festival String Academy, IMS Prussia Cove, het Perlman Music Program en Music from Angel Fire.

Tijdens het seizoen 2018/19 trad Zachary op als lid van het Indianapolis Symphony Orchestra en verscheen hij als gast-hoofdcellist bij het Colorado Music Festival Orchestra. In 2018 studeerde hij af aan het Curtis Institute of Music, waar hij studeerde bij Carter Brey en Peter Wiley.

Zachary ontving de Ian Fleming Instrumental Award en de Craxton Memorial Trust Award en woont momenteel in Londen waar hij studeert aan het Royal College of Music bij Richard Lester. Onlangs won hij de eerste prijs in het Eerste Wereld Bach Concours. In de zomer van 2022, zal Zachary deelnemen aan het Marlboro Music Festival. In zijn vrije tijd doet Zachary graag aan yoga, verkent hij de eindeloze wereld van podcasts en gooit hij graag een frisbee.

Sinds september 2019 is hij Artist-in-Residence aan de Queen Elizabeth Music Chapel in Waterloo, onder de voogdij van Gary Hoffman.

http://www.zacharymowitz.com/

Edvard Pogossian, violoncelle

Edvard Pogossian is onlangs afgestudeerd aan The Juilliard School waar hij les kreeg van Natasha Brofsky. Als recente winnaar van de Juilliard Concerto Competition speelde Edvard Tchaikovsky’s Variations on a Rococo Theme in New York’s David Geffen Hall en in Chicago’s Harris Theater met het Juilliard Orchestra onder leiding van Itzhak Perlman. De Chicago Tribune prees Edvard’s spel om zijn ‘verbazingwekkende muzikale en technische rijpheid’, en ook ‘die verleidelijke lichtheid van toucher in alles wat hij speelt, gecombineerd met een fluweelzacht geluid’.

In de zomer van 2016 voerde hij Variations on a Rococo Theme uit met de Boston Pops in Symphony Hall tijdens het jaarlijkse “Armenian Night at the Pops” concert. Hij won ook de inaugurele Young Artists competitie van het Los Angeles Philharmonic, waarbij hij de eer had om het Saint-Saëns Celloconcert uit te voeren met het Hollywood Bowl Orchestra in Walt Disney Hall. Edvard trad onder meer op in Carnegie Hall, Zipper Hall, en in NPR’s radioshow “From the Top”. Hij trad ook op als solist met het New Mexico Philharmonic Orchestra in het kader van de Protégé Series.

Edvard neemt al lang deel aan het Apple Hill Chamber Music Festival in New Hampshire, de Yellow Barn, de Perlman Music Program Chamber Music Workshop, Kneisel Hall, het Heifetz International Institute of Music, Pinchas Zukerman’s Young Artists Program, en de Meadowmount School of Music. Hij studeerde in Los Angeles bij Paul Cohen en Rick Mooney, voordat hij twee jaar doorbracht bij Ronald Leonard aan de Colburn Young Artists Academy. Hij werkte ook met Frans Helmerson, Hans Jensen, Clive Greensmith, Joel Krosnick en Phoebe Carrai, en volgde kamermuziektrainingen bij Arnold Steinhardt, Ida Kavafian, Joseph Kalichstein, Paul Coletti, Joseph Lin en Laurie Smukler.

Als gepassioneerd kamermusicus is Edvard stichtend lid van het Zelda Piano Quartet, een groep die vroeger deel uitmaakte van Juilliard’s Honors Chamber Music programma. Hij heeft The Juilliard School vertegenwoordigd bij vele grote evenementen, waaronder een recent concert voor de First Lady van China. Hij is ook een trotse ontvanger van het Kovner Fellowship van de Juilliard School.

In 2018 is Edvard artist-in-residence aan het Queen Elizabeth College of Music, onder leiding van Gary Hoffman. Momenteel is hij Associate Artist aan het Queen Elizabeth College of Music.

TARIEVEN :

  • Volwassene: 32€.
  • Senioren en -25 jaar: 30€.

INFO & RESERVERINGEN :
EVENT@CHATEAUDECHIMAY – TEL: +32 60 21 45 31