Tatiana Samouil & David Lively – Zaterdag 23 october 2021 om 19u30

Tatiana Samuil & David Lively

De Artiesten

Tatiana Samouil

Tatiana Samouil

Tatiana Samouil, geboren in Sint-Petersburg in een familie van musici, begon op zesjarige leeftijd viool te spelen.
Drie jaar later gaf zij haar eerste recital en maakte zij haar solodebuut met het Nationaal Orkest van Moldavië onder leiding van haar vader Alexandru Samoila. In 1989 ging zij naar het Academisch College voor Muziek, waar zij in 1993 afstudeerde, en vervolgde haar studie bij Serge Fatkulin en Maja Glezarova aan het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou. Na haar afstuderen in 1999 (met een speciale vermelding van de jury), werd zij leerlinge van Igor Oistrakh aan het Vlaams Conservatorium in Brussel (Master en “Maurice Lefrank” Speciale Prijs voor de beste leerling, 2000). Uiteindelijk kon zij in 2001-2002 met een beurs studeren bij Jose-Luis Garcia aan het Reina Sofia Conservatorium in Madrid.

Kort na haar verhuizing naar België won Tatiana Samouil de Eerste Prijzen van de Tenuto-wedstrijd van de Belgische Radio en Televisie en de Henri Vieuxtemps-wedstrijd (1998). Zij is laureate van verschillende concoursen, zoals de Sibeliuswedstrijd (2000), de Koningin Elisabethwedstrijd (2001) en de Tsjaikovskiwedstrijd van Moskou (3e prijs, 2002).

Sinds 2001 heeft Tatiana Samouil als soliste opgetreden met talrijke orkesten: het Belgisch Nationaal Orkest, het Vlaams Radio Orkest, het Kamerorkest van Toulouse, het Metropolitana Orkest van Lissabon, het Deutsches Kammerorchestre van Berlijn, de Klassische Philarmonie Bonn… om nog maar te zwijgen van de orkesten van haar geboorteland: het Sint-Petersburg Symfonieorkest, het Filharmonisch Orkest van Nizjni Novgorod, het Russisch Nationaal Orkest.
Sinds 2004 geeft Tatiana Samouil les aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth en sinds 2009 aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Zij speelt met pianist David Lively en haar eigen Malibran Kwartet en geeft talrijke kamermuziekconcerten.
Dankzij de vrijgevigheid van een anonieme mecenas speelt zij op een prachtige Stradivarius die toebehoorde aan de beroemde Fritz Kreisler.

David Lively

Savid Lively

David Lively, geboren in de Verenigde Staten, kwam in 1969 op zestienjarige leeftijd naar Frankrijk om te studeren aan de Ecole Normale de Musique bij Jules Gentil, assistent van Alfred Cortot, en bij Claudio Arrau. David Lively, winnaar van talrijke internationale concoursen (Long Thibaud, Koningin Elisabeth van Genève en Tsjaikovski, waar hij de speciale prijs voor hedendaagse muziek won), heeft een proteïsche carrière achter de rug. Hij heeft belangstelling getoond voor het grote solorepertoire en beheerste meer dan 80 concerti, waarvan sommige zelden worden uitgevoerd.
Hij wijdt een groot deel van zijn activiteit aan de Amerikaanse muziek van de 20e eeuw en in het bijzonder aan de werken van Copland en Carter met wie hij goed bevriend was.
Zeer gehecht aan het kamermuziekrepertoire, heeft hij de complete kamermuziek van C. Franck opgenomen met Tatiana Samouil op viool, het Malibran Kwartet en de solisten van het Orchestre de la Monnaie, een opname die door de critici is geprezen. Met T. Samouil nam hij de eerste sonate van Fauré, de Sonate van Debussy en de Sonate van Ravel op voor het label Indesens.
Als vurig verdediger van het Franse repertoire promoot hij het werk van componist Benjamin Godard op het Piano aux Jacobins festival en in Venetië met de Bru Zane Foundation.

Zijn totale beheersing van het klavier en zijn grenzeloze nieuwsgierigheid stellen hem in staat repertoires aan te pakken gaande van Renaissancemuziek tot de meest recente werken.

Programma

Mozart Sonate KV 454Beethoven sonate op.12/3  Pause  Martinu sonate n 3 , H 303Ravel “Tzigane “ Rhapsody de Concert

TARIEVEN :

Volwassenen : 32€

Seniors en – 25 jaars : 30 €

Mogelijkheid om zelfgebakken brood te bestellen (ten laatste de dag voor het evenement) tegen de prijs van 5€/stuk, af te halen in de pauze.

Er zijn drie soorten verkrijgbaar: Zalm en waterkers / Lokale ham en vijgen / Schapenkaas en walnoten.

INFO & RESERVERINGEN :

EVENT@CHATEAUDECHIMAY.BE – TÉL.: +32 60 21 45 31

TICKETS :


Billetterie en ligne